Intercanvi amb Samatan

Intercanvi amb Samatan - 2019: imatges de l'estada

 Bonjour!!

El dimarts 26 de març, han arribat finalment els francesos de Samatan. Són 27 alumnes del collège de François de Belleforest que s'estaran a casa dels 27 alumnes que fan francès a 2n d'eso, fins al dissabte al matí.
Han arribat una hora més tard del previst per culpa dels embussos típics de Toulouse, però els hem rebut com sempre amb molts de nervis i amb els braços oberts.
Hem fet una mica de recepció a la polivalent i llavors hem fet una foto de les parelles "les correspondants - les correspondantes" que diuen ells,  i tot seguit hem anat a fer una foto de grup a les grades del pati. Una foto seriosa i una altra no tant, com podeu veure.
Finalment l'estona que quedava l'hem aprofitat per fer unes mini entrevistes a fi de trencar el gel i començar a comunicar en francès, castellà, i tot el que faci falta per fer-se entendre.
Avui acabem aviat les activitats conjuntes perquè a partir de demà tindrem més feina i més coses a fer.
 

 

Dimecres 27 de març ha estat el segon dia d'intercanvi i és el dia que toca fer activitats a Santa Coloma.

Les dues primeres hores del matí han estat dedicades a l'observació de classes. En petits grups de 4 o 5 els alumnes han anat a les classes dels seus correspondants/es i han fet amb ells les activitats que tocaven: alguns han fet classe d'educació física, uns altres han anat sols a classes de castellà de 1r d'eso perquè no podien anar amb les seves parelles a aquella hora, d'altres han fet tecnologia al taller i a d'altres els ha tocat fer un experiment al laboratori de física.
 
Després de l'observació de classes hem fet pati i llavors hem anat al parc de Sant Salvador. Primer hem passat per la font per si volien beure aigua i hem aprofitat per fer un foto de grup. A continuació, hem anat a la zona de la resclosa i ens hem organitzat en tres grans grups per jugar plegats a diferents jocs populars, comuns a tots però que reben noms diferents i dels quals canvien lleugerament les normes. Hem jugat al cementiri o ballon prisonnier, a pitchi o la tèque en francès, i també al mocador o bé le béret.
 
Finalment les dues últimes hores de l'horari escolar les hem dedicat a fer una gimcana foto pel poble.
Hi havia tres grups que feien la gimcana número 1 per una banda del poble, i tres grups més feien la gimcana número 2.
Els primers que ens han enviat les fotos han estat els guanyadors i aquí teniu les seves fotos davant dels llocs per on havien de passar!!!
 
Després de dinar, ens hem donat "rendez-vous" a la biblioteca de Santa Coloma, on teníem prevista una petita recepció per part de l'Ajuntament.
Ens han vingut a desitjar un bon intercanvi la regidora d'Ensenyament, Teresa García, i l'alcalde , Joan Martí, amb els quals la professora d'espanyol del collège de Samatan han intercanviat uns llibres i uns obsequis de regal.
Hem gaudit també d'un petit concert de guitarra i violí gràcies al saber fer d'en Robert Giraldo i en David González. I per acabar, l'Emmanuelle Abadie ens ha cantat a cappella una cançó francesa que està sonant moltíssim en algunes ràdios del país, "À nos souvenirs" de Trois Cafés Gourmands. Vibrant!!
I finalment hem acabat aquest petit acte de recepció amb un pica-pica al pati de la biblioteca. Un final rodó!!!!
 
 
 
Avui, dijous 28 de març, ja és el tercer dia d'intercanvi i hem anat a passar el dia a Barcelona. Els alumnes de Samatan treballen aquest curs el Modernisme i Gaudí i volen anar a veure el més representatiu d'aquest gran arquitecte.
Per això els hem preparat un petit qüestionari per tal que s'hagin de fixar en alguns detalls i buscar les respostes al que se'ls demana. 
En primer lloc, hem fet parada davant la Sagrada Família i també hem aprofitat per esmorzar en el parc que hi ha ben bé al davant i hem fet tota la volta observant les façades i els seus detalls.
Hem continuat llavors a la Pedrera i seguint el Passeig de Gràcia hem arribat fins la Casa Batlló on també tenien preguntes a respondre.
El recorregut ha seguit fins a Plaça Catalunya i a partir d'allà ens hem anat endinsant al cor del Barri Gòtic: catedral, Plaça Sant Jaume, Plaça Reial i finalment hem sortit a les Rambles.
A la part baixa de la Rambla a tocar de l'estàtua de Colom, hem trobat un seguit d'estàtues humanes que ens han distret i divertit una bona estona.
Un cop hem arribat a la zona del Maremagnum, hem pogut gaudir de gairebé de dues hores lliures per dinar, passejar i comprar detalls per a la família.
 
 
Aquest divendres 29 de març és el quart dia d'intercanvi. Avui toca anar a Girona on ens esperen dues visites guiades pel barri vell. Una visita en francès i una mica d'espanyol i una altra en català i una mica de francès. Són dues hores intenses de passejada al voltant del tema de les Llegendes de Girona.
Després de la visita a Girona hem quedat amb els alumnes a l'auditori per celebrar un festival per als alumnes del collège de Samatan.
Entre tots hem organitzat algunes actuacions i tot i que no hem tingut massa temps per preparar-ho a consciència, es pot dir que el resultat ha estat molt més que satisfactori.
Quatre noies, l'Emma, la Dioba, la Farners i la Martina Riera, han fet de presentadores i han preparat un guió que ha marcat la pauta.
En David González i en Robert Giraldo han tocat el violí i la guitarra respectivament i han interpretat dos temes: l'Hallelujah i una cançó en francès "Je ne veux pas travailler".
Les noies de Vilobí ens han fet un ball de hip hop "magnifique" i una bona colla han ballat el Love me de Justin Bieber, amb l'ajuda d'uns quants francesos que també l'han après durant les estones que quedaven, i a més han cantat també entre tots una cançó en català i una altra en castellà.
Val a dir que vam convidar als nois i noies de Samatan de col.laborar i vam descobrir la veu de l'Emmanuelle Abadie que va cantar l'Hallelujah amb en David i en Robert, vam sentir la cançó de moda dels Trois Cafés Gourmands "À nos souvenirs" cantada per francesos de veritat, i cal afegir que també ens van afegir espontàniament als balls i cants dels nostres, de tal manera que semblava que l'escenari havia de baixar amb tanta gent que hi havia saltant i cantant.
Després del festival celebrat a l'auditori, vam passar al cercle jove, on a partir de les 7h teníem pensat de fer un berenar-sopar de comiat. Amb els pares ens havíem organitzat a fi de portar menjar i beure de tot tipus i de seguida que vam posar música, tots es van posar a saltar i ballar en bona sintonia.
Realment, hem de dir que s'ho han passat mot bé i esperem que sigui una experiència enriquidora i profitosa a tots nivells. 
La setmana que ve veurem si notem una bona millora del seu francès!!!!
 
Au revoir!!! Aquest dissabte 30 de març hem dit adéu als francesos!!
Però de fet és un fins ben aviat. Farem el viatge a Samatan d'aquí poc més d'un mes, a principis de maig.