Actualitat

Desfibril·lador extern automatitzat (DEA) a l'Institut

L'INS de Santa Coloma de Farners ja és espai cardioprotegit.

Per tal de donar compliment al que estableix el Decret 30/2015, de 3 de març, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes mesures, els establiments d'ús docent amb una ocupació inferior a 2.000 persones i superior a 1.000 persones han de disposar d'un desfibril·lador.

A aquests efectes, el Departament d'ensenyament ha adquirit desfibril·ladors i, atès que el nostre centre es troba dins d'aquesta classificació, el dia 23 de gener ens van instal·lar al centre un DEA (Desfibril·lador Extern Automatitzat) de la marca Heartsine Samaritan PAD, subministrat per l'empresa Cardiosos Global ProtectionSL.
Aquest aparell està Instal·lat al rebedor de l'Institut i la mateixa empresa que ens l'ha subministrat ens ha fet un curs de formació de 6h a 7 persones del centre.

Què és un desfibril·lador extern automatitzat (DEA)?

Quan el cor s'atura sobtadament (aturada cardíaca) el més freqüent és que hagi entrat en un ritme caòtic conegut com a "fibril·lació ventricular". Un DEA és un aparell que pot administrar una descàrrega elèctrica controlada al cor, per revertir la fibril·lació ventricular i restaurar el funcionament del cor.