Secretaria

PREINSCRIPCIÓ D'ESO CURS 2023 - 2024

Qui ha de fer la preinscripció d'ESO curs 2023-2024?

Cal fer la preinscripció per ser admès/a per primera vegada en un centre per cursar qualsevol ensenyament sufragat amb fons públics (alumnes de 6è de primària curs 2022-23 o de qualsevol nivell d'ESO que vingueu de fora del nostre institut).

Els alumnes que esteu cursant ESO en el nostre institut no heu de fer la preinscripció. Haureu de fer directament la matrícula durant el mes de juny. Ja us informarem.


Us avancem informació sobre la preinscripció curs 2023-2024 per tal que hi feu una ullada i comenceu a preparar la documentació necessària.

INFORMACIÓ PREINSCRIPCIÓ

Període: del 8 al 20 de març de 2023

Sol·licitud de preinscripció d'educació secundària obligatòria

Vídeo explicatiu de com emplenar la sol·licitud de preinscripció

Per a la preinscripció d'ESO no s'accepten sol.licituds ni documentació presentades en paper

 • Hi ha dos tipus de sol·licitud:
  • Electrònica: cal identificació digital
  • Suport informàtic: sense identificació digital

Què em cal per omplir la sol·licitud?

Hi ha dues opcions:

 1. SOL·LICITUD ELECTRÒNICA: Mitjançant certificat digital, com DNI electrònic, Cl@ve, IdCat, etc.

Si no es disposa de cap certificat, us en podeu generar un de forma fàcil, l’idCat Mòbil, us expliquem com:

Cal complir els requisits següents:

  • Ser major de 16 anys
  • Disposar de DNI/NIE/Passaport/Doc identificador d’un país de la UE o targeta de residència comunitària
  • Disposar d’adreça de correu electrònic i un telèfon mòbil a efectes d’identificació i contacte
  • Targeta sanitària per la teva identificació

Accediu a l’adreça https://idcatmobil.seu.cat/ i trobareu les instruccions pas a pas de com fer-ho.

Per utilitzar l’idCAT Mòbil només cal introduir el número de document d’identitat i el número de telèfon mòbil en el web on calgui identificar-se electrònicament per fer un tràmit. Tot seguit es rep un missatge al telèfon, que conté una clau d’accés per introduir-la en el web. En aquest cas, al tràmit de sol·licitud de preinscripció.

Una vegada identificats, caldrà entrar el número d’identificació de l’alumne/a (IDALU) que us proporcionarà l’escola on està matriculat per poder recuperar les seves dades personals i acadèmiques, omplir les preferències i enviar la sol·licitud. En la majoria de casos no caldrà fer res més ni adjuntar cap tipus de documentació, donat que s’haurà fet l’intercanvi de validació de les vostres dades amb totes les administracions implicades. També podeu aconseguir l'IDALU en aquest enllaç.

 1. SOL·LICITUD EN SUPORT INFORMÀTIC: Caldrà identificar l’alumne/a amb el seu núm. d’Identificació d’alumne i omplir el formulari. També cal adjuntar escanejada o fotografiada la documentació d’identificació i filiació (DNI, llibre de família, etc), juntament amb la que al·legueu a efectes de barems i que no s’hagi pogut validar. Quan envieu el formulari, es farà l’intercanvi de dades amb les administracions implicades.

FAQS:

Puc fer dues sol·licituds diferents per uns mateixos estudis? No, en cap cas. S’ha de fer una sola sol·licitud i indicar-hi per ordre de preferència els diferents centres als que us interessa inscriure la vostra filla o fill fins a 10 de diferents.

Si tinc dubtes omplint la sol·licitud, on em puc adreçar? Podeu posar-vos en contacte telefònic amb el centre que escolliu inscriure el vostre fill o filla en primera opció, en horari d’oficina, i us ajudaran a complimentar el procés. L’Ajuntament de Santa Coloma ofereix suport presencial a les famílies. Si us cal, podeu adreçar-vos al centre municipal d’educació (carrer de Sant Sebastià, 91)

Com puc saber els criteris pels barems i la seva puntuació? Trobareu tota la informació a la pàgina https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici/

INFORMACIONS I/O RECOMANACIONS:

 • Fotografieu o escanegeu la documentació en el mateix dispositiu des d’on es fa la sol·licitud.
 • El codi de centre del nostre institut és 17005376, el necessitareu per indicar a quin centre voleu preinscriure-us.
 • Demaneu al vostre centre actual el Núm. d’Identificació de l’alumne (IDALU) per poder lligar la sol·licitud al seu expedient acadèmic i personal.
 • Cenyiu-vos al calendari establert (lliurar la sol·licitud o la documentació fora de termini us fa perdre tots els drets d’adscripció amb el risc que això comporta de quedar-se sense plaça al centre).